Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet 150 g elk
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 3 theelepel kerriepoeder
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 g pijnboompitten of gehakte hazelnoten
  • 150 g waterkers of veldsla
  • 2 eetlepels balsamicodressing kant-en-klaar
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog.
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover.
  • Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ca. 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden.
  • Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers.
  • Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.
  • Lekker met krielaardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zalm