Gegrild varkensvlees en een aardappelslaatje met rode vodka

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaasje
  • 1 kleine ui
  • 1 gele paprika
  • 6 aardappels nieuwe geschild en in schijfjes gesneden van een ½ cm dik
  • 4 eetlepel(s) yogonaise
  • 1 appel zure
  • ½ dl rode vodka
  • 1 bosje bieslook
  • 1 kropje krulsla gewassen

Instructies

  • Kruid het varkensvlees met peper en zout.
  • Grill het daarna 5 minuten langs beide kanten in een hete grillpan of op de barbecue.
  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Giet ze vervolgens voorzichtig af en droog ze op een handdoek.
  • Maak een mengsel van de aardappelen, de gesnipperde ui, de geschilde en in reepjes gesneden paprika, de appelblokjes en de fijngehakte bieslook.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe de rode vodka bij de yogonaise en meng dit dan samen met de aardappelsalade.
  • Leg een beetje krulsla op het bord, daarop de aardappelsalade,en leg daarbij wat sneetjes gegrild varkenshaasje.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees