Gegrilde kippenboutjes met cranberry-komkommerchutney
Ingrediënten
Voor de cranberry-komkommerchutney:
Voor de kippenboutjes:
een grill of barbecue
Instructies
Chutney:
- rasp de komkommer grof en bestrooi hem met zout.
- Laat ± 15 minutenuitlekken en knijp de komkommer goed uit.
- Bak in de olie de ui en de knoflook ± 10 minuten zachtjes. Roer er het mosterdpoeder en de cayennepeper door.
- Voeg de komkommer, de cranberry compote, het citroensap, het limoensap en zout naar smaak toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
- Laat de chutney afkoelen en meng er de muntblaadjes door.
- Bewaar de chutney tot het gebruik koel.
- Verwarm de grill of barbecue voor.
Kippenboutjes:
Meng het citroensap, de olie, knoflook, zout, peper en rozemarijnblaadjes en laat de kippenboutjes ± 15 minuten in dit mengsel marineren.
- Rooster de kip ± 15 minuten op of onder de grill of ± 20 minuten op de barbecue keer regelmatig.
- Serveer ze met de chutney.
- Geef hierbij Witte en Wilde rijst, gekookt in kippenbouillon met 1 eetlepel kerriepoeder.
- Garneer met geroosterde amandelsnippers en bloemen van radijs.