Gegrilde lamskoteletten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken lamsschouder
  • 4 lamskoteletten
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • zout peper
  • peterselie

Voor de marinade:

  • 2 knoflook
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout
  • ¼ liter olijfolie

Voor de saus:

  • 1 knoflook
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 paprika zaad en zaadlijsten verwijderd
  • ½ paprika zaad en zaadlijsten verwijderd
  • 1 eetlepel chilipeper
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie
  • 125 gram mayonaise
  • zout
  • peper

Instructies

  • Doe voor de marinade de knoflook samen met de peper, tijm, rozemarijn en een vleugje zout in een vlakke schaal, giet er de olijfolie over en roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de vetrand van de koteletten met een mes in, leg al het lamsvlees in de marinade en laat het een nacht intrekken.
  • Vermeng voor de saus de knoflook, de sjalotten en de in kleine blokjes gesneden paprika's en roer dit samen met peper, het fijngehakt ei en de peterselie door de mayonaise.
  • Maak de saus af met zout en peper.
  • Neem het vlees uit de marinade, maar bewaar deze en rooster de koteletten ± 5 minuten op de hotplate of het rooster van een heet kooltjesvuur.
  • Bestrijk ze nu en dan met de marinade.
  • Halveer de courgettes en de tomaten, bestrooi ze met zout, peper en peterselie en rooster ze eventjes net voor de koteletten gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht met knapperig wit stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Lamsvlees / Vlees