Gegrilde varkensmedaillons met basilicum

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensmedaillons van ± 150 gr elk
  • 3 tomaat
  • 10 blaadjes basilicum
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bestrijk de medaillons met de gesmolten boter en rooster ze aan beide zijden gedurende ± 3 minuten in de grillpan, de ovengrill of op het barbecuerooster.
  • Kruid het vlees, nadat elke zijde een mooi ruitjespatroon heeft gekregen, met peper en zout en houd het op een réchaud warm.
  • Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
  • Meng de tomaat in een kom met de olijfolie, de fijngesneden basilicum, het citroensap en peper en zout.
  • Verdeel dit mengsel met een lepel over de medaillons en warm het geheel nog even door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met spaghetti of noedels en een pittige salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Varkensvlees / Vlees