Gehakt op z'n Spaans

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 beschuit
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • peterselie
  • olijfolie
  • 2 grote ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels sherry

Instructies

  • Verkruimel de beschuiten in een kom.
  • Leg 2 gepelde knoflookjes op een schoteltje, bestrooi ze met zout en druk ze met een breed mes fijn.
  • Voeg dit met het gehakt, het ei en de fijngesneden peterselie bij het beschuitkruim, vermeng alles goed en vorm er 12 balletjes van.
  • Bak die 2-3 minuten in een paar lepels olijfolie en neem ze dan uit de pan.
  • Bak in de achtergebleven olie de kleingesneden uien met 1 gesnipperd teentje knoflook een paar minuten en bak dan ook het gesnipperde pepertje even mee.
  • Voeg de tomaten met het vocht en de sherry toe en laat de gehaktballetjes in deze saus ± 45 minuten sudderen.
  • Lekker met rijst en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Spanje