Gehakt-pie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Wrijf 175 gr koude boter in blokjes met 300 gr bloem en 1/2 theelepel zout tot een kruimige massa.
  • Voeg 3/4 dl ijskoud water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast rusten.
  • Week 3 sneetjes ontkorst brood in 1 dl melk.
  • Verwijder de zeentjes uit 250 gr kippenlevertjes en hak de levertjes fijn. Snijd 100 gr gedroogde appeltjes klein.
  • Vermeng 400 gr half-om-half gehakt met de lever, de appeltjes, 2 theelepels salie, 1 theelepel tijm, zout, peper, 3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eieren en het geweekte brood.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Bekleed een diepe oven schaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het gehakt.
  • Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en druk de deksel vast op de pie.
  • Bestrijk met eidooier en bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vlees