Gehaktballetjes van Astrid Veltman 2
Ingrediënten
- 600 gram mager rundergehakt
- 75 gram paneermeel
- 1 grote ui
- 2 knoflook
- 2 ei
- een scheutje room
- peper & zout
- 1 dl tomatensap
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 laurierblad
Instructies
- Kneed rundergehakt, paneermeel, ui, knoflookteentjes, 2 eieren, een scheutje room en zout en peper tot een samenhangende, taaie massa. Vorm hier ballen van en bak deze in 150 gr
- boter op een niet te hoog vuur met het deksel schuin op de pan bruin.
- Roer 1 dl tomatensap, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel bruine suiker en 1
- laurierblad door de jus en laat alles ± 45 minuten sudderen.
- Voor alle gehaktmengsels geldt, dat u heel lang moet kneden om mooie stevige
- gehaktballen te krijgen.