Gehaktbroodje met kaas
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- ⅛ liter melk
- 1 zakje gehaktmix
- 5 plakken belegen kaas
Instructies
- Maak het gehakt aan zoals dat op de verpakking van de gehaktmix is aangegeven, of bereid het zoals u gewend bent met ei, beschuit, zout en kruiden.
- Verdeel het gehakt in 5 of 6 gelijke delen en druk die tussen 2 vochtige velletjes cellofaan of folie plat uit, zodat u 'lapjes' gehakt van gelijke grootte krijgt.
- Leg een lapje gehakt op een bakblik en daarop een plak kaas.
- Leg daarop weer een plak gehakt en een plak kaas enzovoort.
- Sluit af met een plak gehakt.
- Druk alles nog eens goed aan en let er op dat de zijkanten goed gesloten zijn.
- In plaats van een broodje op een bakblik kunt u ook een pastei in een cakeblik of
- vuurvaste schaal maken.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zet het gehaktbroodje erin en temper na 15 minuten de hitte tot 185°C.
- Het broodje zal in ± 40 minuten gaar zijn.
- Controleer met de punt van een breinaald die 10 seconden tot in het midden van het broodje wordt gestoken of het gehakt van binnen goed warm en dus gaar is.
- Een vleesthermometer zal dan 68°C aangeven.
- U kunt dit gehaktbroodje ook in een braadpan bereiden.
- Laat dan 100 gr boter goudbruin worden en bak het broodje op matig vuur onder een schuin op de pan liggende deksel in ± 45 minuten gaar.
- Draai het broodje af en toe voorzichtig om.