Gehaktbroodje met kaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • liter melk
  • 1 zakje gehaktmix
  • 5 plakken belegen kaas

Instructies

  • Maak het gehakt aan zoals dat op de verpakking van de gehaktmix is aangegeven, of bereid het zoals u gewend bent met ei, beschuit, zout en kruiden.
  • Verdeel het gehakt in 5 of 6 gelijke delen en druk die tussen 2 vochtige velletjes cellofaan of folie plat uit, zodat u 'lapjes' gehakt van gelijke grootte krijgt.
  • Leg een lapje gehakt op een bakblik en daarop een plak kaas.
  • Leg daarop weer een plak gehakt en een plak kaas enzovoort.
  • Sluit af met een plak gehakt.
  • Druk alles nog eens goed aan en let er op dat de zijkanten goed gesloten zijn.
  • In plaats van een broodje op een bakblik kunt u ook een pastei in een cakeblik of
  • vuurvaste schaal maken.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Zet het gehaktbroodje erin en temper na 15 minuten de hitte tot 185°C.
  • Het broodje zal in ± 40 minuten gaar zijn.
  • Controleer met de punt van een breinaald die 10 seconden tot in het midden van het broodje wordt gestoken of het gehakt van binnen goed warm en dus gaar is.
  • Een vleesthermometer zal dan 68°C aangeven.
  • U kunt dit gehaktbroodje ook in een braadpan bereiden. 
  • Laat dan 100 gr boter goudbruin worden en bak het broodje op matig vuur onder een schuin op de pan liggende deksel in ± 45 minuten gaar.
  • Draai het broodje af en toe voorzichtig om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees