Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

Categorie kaas, Pannekoeken & Poffertjes
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 75 gr bloem
  • zout
  • 1 ei
  • 2 1/2 dl melk
  • 4 plakken geitenkaas á ± 70 gr
  • peper
  • 2 eetlepels boter
  • 2 gesnipperde ui
  • 1 prei in dunne ringen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels crême fraiche
  • 1 eetlepel amandelen geschaafde

Hoe maak ik het klaar

  • Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk en bak er in de boter 4 dunne flensjes van.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de plakken geitenkaas en bestrooi ze met peper.
  • Smoor de ui en prei op laag vuur in de boter.
  • Voeg de suiker en 4 eetlepels water toe en verwarm het geheel al omscheppend tot het water verdampt en de suiker gekarameliseerd is.
  • Spreid de flensjes uit.
  • Leg op elk flensje wat groenten en daarop 2 stukjes geitenkaas.
  • Vouw de flensjes in vieren.
  • Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes er met de punt naar het midden op.
  • Schep de crème fraîche in het midden en strooi er de amandelen over.
  • Laat de crème fraîche in het midden van de oven in ± 8 minuten smelten.