Romige Geitenkaasfondue

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g Hollandse geitenkaas stuk, bedieningsafdeling
  • 200 g geitenkaas met knoflook en peterselie
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 – 3 eetlepels maïzena
  • 125 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de korsten van de geitenkaas en rasp de kaas grof met behulp van een keukenmachine.
  • Breng in een fonduepan de witte wijn aan de kook.
  • Draai het vuur laag en roer geleidelijk beide soorten geitenkaas met een houten lepel door de warme wijn tot alle kaas gesmolten is.
  • Los de maïzena op in 2 – 3 eetlepels water of wijn.
  • Roer het maïzenapapje en de slagroom door het kaasmengsel en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
  • Breng de fondue op smaak met zout en peper.
  • Zet de geitenkaasfonduepan op een rechaud op tafel.
  • Serveer met blokjes (stok)brood en een assortiment groenten zoals meergranen stokbrood, in de schil gekookte krieltjes, beetgaar gekookte roosjes broccoli, cherrytomaatjes, rode paprika (in stukken) en gehalveerde artisjokharten (uit blik).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de romige geitenkaasfondue.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch