Geitenkaassoufflé

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tomaat
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 ei
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 dl melk
  • 1 theelepel majoraan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en de uitjes in ringetjes.
  • Verkruimel de kaas en splits de eieren.
  • Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Roer er scheutje voor scheutje de melk door en blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Roer er van het vuur af de dooiers, de kaas en de majoraan door en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door de saus.
  • Vet een souffléschaal in en schep het mengsel erin.
  • Strooi de tomaat en de bosui erover.
  • Laat de soufflé in de oven in ± 20 minuten rijzen en goudbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel