Kruidige Gehaktrolletjes in Honing-Glazuursaus
Equipment
Ingrediënten
- 3 theelepels shoarmakruiden
- 2 sjalotten gesnipperd
- 500 g rundergehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel cayennepeper
- 55 g amandelschaafsel
- 1 envelopje saffraan
- 300 ml vloeibare honing
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de shoarmakruiden, de helft van de gesnipperde sjalotten en zout en peper naar smaak door het gehakt.
- Vorm van het gehakt 16 langwerpige rolletjes en druk deze enigszins plat.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktrolletjes in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar.
- Bak in een andere koekenpan de rest van de gesnipperde sjalotjes in 2 eetlepels olijfolie zachtjes glazig.
- Voeg de cayennepeper, het amandelschaafsel en de saffraan toe en meng goed.
- Voeg de honing en enkele eetlepels water toe aan het mengsel en verwarm de saus nog even.
- Serveer de gehaktrolletjes met de honingsaus, bijvoorbeeld met couscous en een komkommer-muntsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling Spätlese, past goed bij de honingsaus en de kruidige gehaktrolletjes. De frisheid van de wijn zal mooi contrasteren met de kruidigheid van het gerecht.Voedingswaarden
Calories: 770 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 27 g | Vet: 47 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 60 g