Gemarineerde asperges met garnalen
AllerHande mei 2002
Ingrediënten
Instructies
- Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
- Houtachtige uiteinden eraf snijden.
- In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
- Van vuur af asperges ca. 20 minuten afgedekt laten staan.
- Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
- Halve limoen uitpersen. Knoflook pellen en hakken.
- In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen.
- Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
- Overdoen in lage ovenschaal.
- Asperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen.
- Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen.
- In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
- Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen.
- Asperges uit marinade met kopjes naar één kant op borden leggen.
- Garnalen erover verdelen.
- Beetje marinade erover druppelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met ciabatta.