Gemarineerde champignons

Gemarineerde Champignons met Kruiden en Witte Wijn

Geniet van deze gemarineerde champignons als bijgerecht, zowel warm als koud, voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kleine champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • Olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 citroen
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 takje salie
  • Peper & zout

Instructies

  • Maak de champignons schoon en verwijder het onderste gedeelte van de steel.
  • Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
  • Bak de champignons op hoog vuur in een scheut olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de sjalot, knoflook, tijm en salie toe aan de champignons en zet de warmtebron iets lager.
  • Breng op smaak met peper en zout en blus af met de witte wijn.
  • Laat de wijn zachtjes inkoken tot de champignons zijn doordrenkt met de smaken.
  • Breng de gemarineerde champignons op smaak met de rasp en het sap van de citroen.
  • Strooi als laatste de bieslook over de gemarineerde champignons voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gemarineerde champignons kunnen zowel koud als warm worden gegeten

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de smaken van de gemarineerde champignons met kruiden en witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch