Gemarineerde zalmfritters

Fusion
Porties: 20 stuks
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr zalmfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 g oregano verse
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 3 eetlepel(s) sherryazijn
  • 1 theelepel hot peppersauce
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 1 ei
  • 68 gr polenta maïsmeel
  • 8 eetlepels olie

Instructies

Voorbereiden:

  • Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden.
  • Zalm in kom doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano erboven fijnknippen.
  • Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen.
  • In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.

Bereiden:

  • Bloem op bord strooien.
  • Ei loskloppen met scheutje water.
  • Polenta in diep bord doen.
  • Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen.
  • In wok olie verhitten.
  • Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Direct serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Vis / Zalm