Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas
Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas
Lekkere gevulde en daarna gepaneerde pannenkoeken …….een traktatie!
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
———————————————————————————————
Benodigdheden:
Ingrediënten:
Voor de pannenkoeken:
- ½ liter melk
- 3 eieren
- 250 gram bloem (gezeefd)
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel zonnenbloemolie.
Voor de vulling:
- 400 gram Gepelde garnalen (gekookte )
- 300 ml. melk
- 3 puntjes La vache qui rit (kaas)
- ½ bosje platte peterselie (fijngehakte )
- zout (naar smaak.)
- peper (naar smaak.)
Voor het paneren:
- 2 eieren
- paneermeel
- zonnebloemolie ( om te bakken)
Bereidingswijze:
Bak eerst de pannenkoeken:
- Vermeng de bloem en het zout in een kom.
- Klop de eieren los in een andere kom en vermeng met de melk.
- Vermeng de bloem/zout met het ei/melkmengsel en mix goed door elkaar met een mixer.
- Laat het mengsel 30 minuten rusten.
- Meng er de eetlepel zonnebloemolie doorheen.
- Smelt een beetje boter in een koekenpan.
- Bak dunne pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin totdat het beslag op is.
Maak de vulling:
- Smelt in een pannetje de kaas in de melk en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en vermeng ze met de kaassaus.
- Roer er fijngehakte platte peterselie doorheen.
- Laat de vulling iets afkoelen.
- Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek en vouw ze dicht op de manier van een loempia.
- Rol elke gevulde pannenkoek door de in een diep bord losgeklopte eieren en rol ze daarna meteen door het in een diep bord gestrooide paneermeel.
- Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en krokant in hete zonnenbloemolie.
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook