Recepten

Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Lekkere gevulde en daarna gepaneerde pannenkoeken …….een traktatie!
Recept categorieën Brunch, Kaas, Lunch, Pannenkoeken, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst Arabisch
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Amber 50plusser.nl
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de pannenkoeken:

Voor de vulling:

Voor het paneren:

Bereidingswijze:

Bak eerst de pannenkoeken:

  • Vermeng de bloem en het zout in een kom.
  • Klop de eieren los in een andere kom en vermeng met de melk.
  • Vermeng de bloem/zout met het ei/melkmengsel en mix goed door elkaar met een mixer.
  • Laat het mengsel 30 minuten rusten.
  • Meng er de eetlepel zonnebloemolie doorheen.
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan.
  • Bak dunne pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin totdat het beslag op is.

Maak de vulling:

  • Smelt in een pannetje de kaas in de melk en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en vermeng ze met de kaassaus.
  • Roer er fijngehakte platte peterselie doorheen.
  • Laat de vulling iets afkoelen.
  • Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek en vouw ze dicht op de manier van een loempia.
  • Rol elke gevulde pannenkoek door de in een diep bord losgeklopte eieren en rol ze daarna meteen door het in een diep bord gestrooide paneermeel.
  • Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en krokant in hete zonnenbloemolie.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept