Gepofte krieltjes met sardineboter

Porties: 24 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje krieltjes ongeschild 400 g
  • 1 blik sardientjes 120 g
  • 25 g roomboter zachte
  • 2 druppels citroensap

Instructies

  • Krieltjes wassen en met cocktailprikker inprikken.
  • Krieltjes op vol vermogen (700 Watt) in magnetron in ca. 5 minuten garen, halverwege draaien.
  • Intussen sardientjes laten uitlekken.
  • Graat en staart verwijderen en sardientjes met vork fijnprakken.
  • Boter door sardines roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
  • Kapje van krieltjes afsnijden en krieltjes voor 1/4 deel met theelepel uithollen.
  • Krieltjes vullen met sardineboter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Groenten / Magnetron koken / Vis
Land van herkomst Frankrijk