Gerookte zalmbobbon

Geroosterde Zalmrolletjes met Appel en Radijs Yoghurtsaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12½ g bieslook
  • ½ friszoete appel bijv. Elstar
  • 150 g rauwkostmix radijs
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 200 g gerookte zalm
  • 40 g rucola
  • 1 eetlepel olijfolie met frisse citroensmaak

Instructies

  • Snijd ¾ van de bieslook fijn en bewaar de rest.
  • Rasp de appel inclusief de schil.
  • Meng de fijngesneden bieslook, geraspte appel, rauwkostmix, Griekse yoghurt en mayonaise in een kom.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje.
  • Verdeel de plakjes gerookte zalm over de kopjes, zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn.
  • Verdeel het mengsel van appel en radijs over de zalm.
  • Vouw de randen van de zalm over de vulling, zodat deze bedekt is.
  • Draai de folie strak dicht, vergelijkbaar met het sluiten van een toffee.
  • Bewaar de zalmbonbons in vershoudfolie in de koelkast tot het serveren.
  • Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olijfolie met citroensmaak.
  • Plaats de zalmbonbons op de rucola en garneer met de overgebleven bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan tot en met stap 2 maximaal een dag van tevoren worden bereid. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koude Hapjes / Vis / Zalm
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst