Geroosterde lamsbout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout met been
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels cognac
  • 1 eetlepel fijne Franse mosterd
  • 2 theelepel fijngehakte verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 11/2 dl olijfolie
  • zout

Instructies

  • Dep de lamsbout droog.
  • Vermeng de geplette en fijngehakte teentjes knoflook met de cognac, de mosterd, tijm en peper.
  • mosterd, tijm en peper.
  • Wrijf de lamsbout hiermee in en laat dit minstens 1 uur intrekken.
  • Wikkel het vlees in aluminiumfolie en leg het op een koele plaats (niet in de koelkast).
  • Dep de bout opnieuw met keukenpapier droog en bestrijk hem en het ovenrooster met olie.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand en schuif het rooster met de lamsbout er niet al te dicht onder.
  • Plaats een braadslede of bakplaat onder het ovenrooster en laat de bout, onder af en toe omkeren en insmeren met olie 45-55 minuten roosteren. Bedek na 15 minuten de dunne delen van de bout met aluminiumfolie en haal dit er 5 minuten voor het einde van de roostertijd weer af.
  • Haal de bout uit de oven, verpak hem geheel in folie en laat hem nog 15 minuten rusten.
  • Strooi er wat zout over en snijd de bout aan tafel in niet te dikke plakken.
  • Geef er kruidenboter (zonder knoflook), gekookte haricots verts,
  • tomatensalade en gefrituurde kleine aardappeltjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië