Geroosterde maïskolven III
Instructies
- Maak de kolven schoon door alleen de bladscheden voorzichtig opzij te trekken om de haren te verwijderen; vouw ze dan weer dicht.
- Laat zoveel water in de bladscheden lopen als ze vasthouden, laat ze even uitlekken en draai de uiteinden van de bladeren dicht.
- Rooster de kolven 20-25 minuten in een op 200-225°C voorverwarmde oven of leg ze op de barbecue.
- Keer ze af en toe tot ze gaar zijn.
- Verwijder de bladeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie : Geroosterde maïskolven met sojaboter Maak 4 maïskolven op bovenstaande manier schoon, maar laat ze niet met water vollopen. Roer in plaats daarvan 50 gr boter met 1 1/2 eetlepel sojasaus uit en verdeel dit mengsel over de kolven. Verpak de kolven in aluminiumfolie en rooster ze onder af en toe keren in 20-25 minuten gaar.