Gestoofde konijnenbouten met romige mosterdsaus en uitjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tamme konijnenbouten
  • peper
  • zout
  • 25 g boter
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 g sjalotten gepeld
  • 50 g katenspek vleeswaar, in reepjes
  • 1 pot wildfond La Croix
  • 1 flesje Blue Band Finesse voor koken
  • 2 eetlepel(s) mosterd Marne
  • 1 bosui in ringetjes

Instructies

  • Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  • Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
  • Bak de sjalotten en het katenspek 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
  • Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
  • Neem ze uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
  • Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees / Wild