Gestoomde pannenkoektasjes met gehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • 110 gram bloem
  • 2 ei
  • 75 gram boter gesmolten
  • zout
  • ¼ liter water
  • olie om te bakken

Voor de vulling:

  • 1 sjalot
  • 1 plakje gember van 1 cm dik
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ paprika
  • 1 ui
  • 250 gram gehakt
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels sherry
  • 3 eetlepels bouillon (kant-en-klaar)
  • 1 eetlepel sojasaus

Instructies

  • Maak een glad beslag van alle ingrediënten voor de pannenkoeken en laat dit 1/2 uur rijzen.
  • Pel intussen de sjalot, de knoflook en de gember en hak ze fijn.
  • Schil de paprika met een dunschiller en snijd hem in kleine stukjes.
  • Pel het uitje en snijd het in fijne ringen.
  • Bak het gehakt in het hete oliemengsel rul en strooi er de sjalot, knoflook en de gember over.
  • Voeg na een paar minuten de uiringen en de paprikastukjes toe.
  • Blus met de sherry, de bouillon en de sojasaus en laat inkoken tot er bijna geen vloeistof meer over is.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Bak van het beslag 8 pannenkoeken met een diameter van 24 cm.
  • Schep 1/8 van het gehakt in het midden van elke pannenkoek, neem de deegranden samen en bind ze met sprietjes bieslook tot een tasje.
  • Verwarm de tasjes voor het opdienen 10 minuten in een stoommandje of zeef boven kokend water en geef er een vinaigrette bij, gemaakt van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, een stukje fijngehakte sjalot, wat ringetjes bieslook, plakjes zure augurk, kappertjes, peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Vlees