Gevuld brood met gegrilde maïskolven
Ingrediënten
- 2 stokbroden
Voor de ham-kaasvulling:
- 100 gram boter
- ½ theelepel zout
- 200 gram belegen kaas in plakken
- 100 gr gesneden gekookte ham
- 3 eetlepels mosterd
Voor de spek-knoflookcrème:
Voor de maïskolven:
- 6 verse maïs in blad
- 100 gram boter
- 80 gram geraspte kaas
Instructies
- Snijd het stokbrood in, alsof het in stukken gesneden wordt.
- Zout voor de eerste vulling de boter en besmeer de ingesneden kanten hiermee.
- Steek in iedere insnede een plakje kaas en een plakje ham en strijk de mosterd hierover uit.
- Snijd voor de tweede vulling de bacon in blokjes en roer die samen met de peperkorrels en de gehakte knoflook door de kruidenkaas.
- Bestrijk de ingesneden kanten hiermee.
- Leg de stokbroden, gewikkeld in aluminiumfolie, 20 minuten op de barbecue.
- Maak de bladeren van de maïskolven voorzichtig los, verwijder de 'haren', smeer de maïs met boter in en bestrooi met de geraspte kaas.
- Vouw de bladeren dan weer om de maïskolven.
- Wikkel de kolven in aluminiumfolie en rooster ze 15-20 minuten op de barbecue.
- Keer ze van tijd tot tijd.
- Breng voor de barbecuesaus de tomatenketchup op smaak met de suiker, de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de groene peper, zout en peper.
- Serveer de gevulde stokbroden met de maïskolven en de barbecuesaus.