Gevuld brood met gegrilde maïskolven

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stokbroden

Voor de ham-kaasvulling:

  • 100 gram boter
  • ½ theelepel  zout
  • 200 gram belegen kaas  in plakken
  • 100 gr gesneden gekookte ham
  • 3 eetlepels  mosterd

Voor de spek-knoflookcrème:

  • 200 gram bacon in 1 plak
  • 200 gr verse roomkaas
  • 2 eetlepels  peper
  • 2 teentjes  knoflook

Voor de maïskolven:

  • 6 verse  maïs in blad
  • 100 gram boter
  • 80 gram geraspte kaas

Voor de barbecuesaus:

  • 1 klein tomatenketchup
  • 1 theelepel  suiker
  • 1 theelepel  mosterd
  • 6 eetlepels  olijfolie
  • citroensap
  • 1 theelepel  peper
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd het stokbrood in, alsof het in stukken gesneden wordt.
  • Zout voor de eerste vulling de boter en besmeer de ingesneden kanten hiermee.
  • Steek in iedere insnede een plakje kaas en een plakje ham en strijk de mosterd hierover uit.
  • Snijd voor de tweede vulling de bacon in blokjes en roer die samen met de peperkorrels en de gehakte knoflook door de kruidenkaas.
  • Bestrijk de ingesneden kanten hiermee.
  • Leg de stokbroden, gewikkeld in aluminiumfolie, 20 minuten op de barbecue.
  • Maak de bladeren van de maïskolven voorzichtig los, verwijder de 'haren', smeer de maïs met boter in en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Vouw de bladeren dan weer om de maïskolven.
  • Wikkel de kolven in aluminiumfolie en rooster ze 15-20 minuten op de barbecue.
  • Keer ze van tijd tot tijd.
  • Breng voor de barbecuesaus de tomatenketchup op smaak met de suiker, de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de groene peper, zout en peper.
  • Serveer de gevulde stokbroden met de maïskolven en de barbecuesaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Brood