Vorm van de vegetarische mix 4 platte schijven.
Verhit 2 eetlepels boter in een pan, bak de schijven ± 10 minuten (keer ze halverwege) en leg ze uit de pan op een bord.
Breng in de pan ruim water aan de kook.
Kruis de tomaat in, dompel ze enkele tellen in het kokend water, spoel ze onder koud water af en ontvel ze.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Was de courgette, snijd hem in stukken van ± 6 cm en snijd de stukken in smalle reepjes.
Was de prei, maak hem schoon, snijd hem in stukken van 6 cm en snijd de stukken in smalle reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in.
Laat de plakjes bladerdeeg in ± 5 minuten ontdooien.
Klop de eidooier los.
Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje.
Leg 2 rondjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk rondje achtereenvolgens een plakje geitenkaas, een vegetarische schijf en een rondje bladerdeeg.
Bestrijk de bovenste rondjes bladerdeeg met de losgeklopte eidooier.
Bak de torentjes in het midden van de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
Smelt in een pan 25 gr boter en fruit daarin de helft van de ui glazig.
Voeg het tomatensap toe, breng het aan de kook en verkruimel er het bouillontablet boven.
Roer de mangochutney erdoor.
Breng de saus op smaak met peper en laat haar op laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken.
Verhit in een pan de rest van de boter en bak de prei, de courgette en de rest van de ui ± 5 minuten op halfhoog vuur.
Roer de blokjes tomaat erdoor.
Verdeel de saus over 2 borden, schep het groentemengsel erbij en zet er de bladerdeegtorentjes op.
Geef er gemengde sla en stokbrood bij.
Vegetarische mix is een product op basis van soja, licht gekruid met onder andere knoflook. De mix is te verwerken als balletjes, burgers of rul gebakken.