Gevulde Gele courgette en Gele Paprika met Tandoori Kip uit de airfryer
Voor 2 personen, 4 puntenper persoon
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 1 kleine rode ui klein gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 1 gele aubergines uitgehold
- 1 gele paprika gehalveerd
- 50 gram red cheddar kaas in blokjes gesneden
- 40 gram tandoori kruiden
- 30 ml sojasaus
- 15 gram sambal manis
- zout naar smaak / ik had 4 gram
Instructies
- Meng alles door elkaar, behalve de courgette en de gele paprika.
- Verwarm de aifryer (dit is gemaakt in de XL) voor op 180 graden.
- Vul de halve courgettes en paprika’s met het mengsel.
- Doe de courgettes in de airfyer (er passen twee helften tegelijk in), doe het anti-spatdeksel erop en zet de timer op 12 minuten.
- Je kunt de bovenkant van de courgettes en de paprika in spuiten met wat PAM spray.
- Na 12 minuten zijn ze klaar.
- Dan gaan de halve paprika’s er in, die moeten 10 minuten.