Gevulde krieltjes met haring
Ingrediënten
- 24 krieltjes panklare
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepel vloeibare honing
- 1 sjalotje
- 15 g dille verse
- 2 haringen
Instructies
Voorbereiden:
- Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken.
- Intussen in kommetje olie, citroensap en honing door elkaar kloppen.
- Sjalotje pellen, heel fijn snipperen en door marinade roeren.
- Van dille 2 takjes bewaren voor garnering, rest van dille boven marinade fijn knippen.
- Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Krieltjes afgieten, in schaal doen, marinade erdoor scheppen.
- Laten afkoelen.
Bereiden:
- Haringfilets van staartjes lossnijden en elk in 6 stukjes snijden.
- Krieltjes halveren.
- Aan elk prikkertje achtereenvolgens onderste helft van krieltje, stukje haring met takje dille en bovenste helft van krieltje steken.