Gevulde krieltjes met haring

Porties: 24 stuks
Total time 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 krieltjes panklare
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepel vloeibare honing
  • 1 sjalotje
  • 15 g dille verse
  • 2 haringen

Instructies

Voorbereiden:

  • Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in kommetje olie, citroensap en honing door elkaar kloppen.
  • Sjalotje pellen, heel fijn snipperen en door marinade roeren.
  • Van dille 2 takjes bewaren voor garnering, rest van dille boven marinade fijn knippen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Krieltjes afgieten, in schaal doen, marinade erdoor scheppen.
  • Laten afkoelen.

Bereiden:

  • Haringfilets van staartjes lossnijden en elk in 6 stukjes snijden.
  • Krieltjes halveren.
  • Aan elk prikkertje achtereenvolgens onderste helft van krieltje, stukje haring met takje dille en bovenste helft van krieltje steken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Groenten / Vis
Land van herkomst Nederland