Gevulde paprika's

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 even grote gele paprika's
  • 200 gram snelkook-couscous (Turkse/Marokkaanse winkels)
  • 1 sjalotje
  • ¼ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peterselie

Instructies

  • Snijd van de paprika's het kapje af en verwijder met een grapefruitlepeltje de zaadlijsten.
  • Snijd van de onderkant eventueel een klein gedeelte af, zodat ze stevig staan.
  • Kook de paprika's 5 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna omgekeerd uitlekken.
  • Bereid de couscous zoals op het pak staat aangegeven.
  • Rasp het uitje, schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer en de tomaten in blokjes.
  • Roer voor de saus het citroensap met zout en peper om en pers de knoflook erboven uit.
  • Klop de olie er straalsgewijs bij, zodat een lobbig sausje ontstaat en voeg de kruiden toe.
  • Schep dit alles met elkaar om en vul de paprika's ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht