Gevulde slakropjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kropjes sla
  • 25 gram boter
  • 1 sjalotje
  • 350 gram gehakt
  • 50 gram oud witbrood
  • 1 dl melk
  • zout peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 2 ½ dl bouillon
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 200 gram rijst builtjes

Instructies

  • Blancheer de kropjes sla in ruim water met wat zout.
  • Haal de mooie bladen eraf en spreid deze op een theedoek uit.
  • Fruit het gesnipperde uitje in de boter aan.
  • Week het witbrood in de melk, knijp het uit en meng het met het sjalotje door het kalfsvlees.
  • Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder.
  • Doe de gehaktvulling op 4 slabladen en vorm er kropjes van.
  • Leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschaal, giet de bouillon erover en zet de schaal afgedekt 20 minuten in een oven van 150°c.
  • Roer de tomatenpuree door het kookvocht.
  • Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch