Gevulde Speculaas

Gevulde speculaas van Onbekende Auteur v5

(± 1 kg)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor de vulling:
  • 400 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • ½ eetlepel citroen
  • Voor het deeg:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • zout
  • 175 gram boter
  • 25 gram amandelen
  • 2 eetlepels melk
  • een ingevette bakplaat

Instructies

  • Vulling:
  • Vermeng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp en kneed het goed door.
  • Deeg:
  • Zeef het bakmeel boven een kom en maak in midden een kuiltje.
  • Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje, verkruimel ze
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Sinterklaas