Gevulde speculaas 4

      Reacties uitgeschakeld voor Gevulde speculaas 4

 

Gevulde speculaas 4

(± 1 kg)
Categorie Koek
Opmerking Sinterklaas
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • Voor de vulling:
  • 400 gr amandelspijs
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel citroen
  • Voor het deeg:
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • zout
  • 175 gr boter
  • 25 gr amandelen
  • 2 eetlepels melk
  • een ingevette bakplaat

Hoe maak ik het klaar

  • Vulling:
  • Vermeng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp en kneed het goed door.
  • Deeg:
  • Zeef het bakmeel boven een kom en maak in midden een kuiltje.
  • Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje, verkruimel ze