Gembergebakken Rijst met Varkensvlees, Ei en Batida De Coco

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 8 lente-uitjes in dunne ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stukje gember ongeveer 2 cm, geraspt of fijngehakt
  • 2 eieren
  • 350 gram gekookte rijst afgekoeld, bij voorkeur een dag oud
  • 100 gram erwten diepvries
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Peper
  • Zout
  • 400 gram varkenslapjes heel fijn gesneden
  • 1 dl Batida De Coco kokoslikeur

Instructies

  • Verhit de plantaardige olie in een wokpan op hoog vuur.
  • Bak de varkenslapjes in de hete wok tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de lente-uitjes, knoflook en gember toe aan de wok en bak alles nog 2 minuten verder.
  • Breek de eieren in de wok en roerbak alles een paar minuten tot de eieren gestold zijn.
  • Voeg de gekookte rijst en de erwten toe aan het mengsel in de wok.
  • Roerbak alles tot het goed warm is.
  • Breng het gerecht op smaak met de Batida De Coco en de sojasaus.
  • Kruid eventueel met peper en zout naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de exotische smaken van de Batida De Coco mooi aan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij