Glace aux noix

walnotenijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g suiker
  • 12 eidooiers
  • 1 l melk
  • ½ l slagroom
  • 200 g gepelde walnoten
  • 1 vanillestokje
  • 50 g gepelde amandelen

Instructies

  • Breng in een pan de melk, de room en het vanillestokje aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur wordt.
  • Geef de melk langzaam bij deze compositie onder voortdurend kloppen.
  • Zet de crème op zacht vuur en verwarm hem onder roeren totdat hij dikker wordt.
  • Haal de crème dan van het vuur en passeer hem door een zeef.
  • Hak de amandelen en de walnoten zeer fijn en werk deze door de crème.
  • Als de crème helemaal is afgekoeld doen we hem in de mixer en malen zo de amandelen en walnoten zeer fijn.
  • Geef de crème dan in een vorm en vries hem in de vrieskast stijf.
  • Serveer het ijs met caramelsiroop.
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk