Glace aux pistaches

pistache-ijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 5 eierdooiers
  • 1 l melk
  • 200 g suiker

Instructies

  • Maal de noten in de mixer heel fijn onder toevoeging van enkele eetlepels melk.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Haal van het vuur en meng er de pistaches door.
  • Laat een uur trekken.
  • Klop dan de eierdooiers met de suiker tot het mengsel licht van kleur wordt.
  • Breng de melk weer aan de kook en voeg onder langzaam kloppen het eimengsel toe.
  • Zet dan het mengsel op een laag vuur en roer voortdurend tot het mengsel dikker wordt.
  • Haal dan de pan onmiddelijk van het vuur.
  • Passeer de crème door een zeef en laat onder af en toe roeren geheel afkoelen.
  • Vries de crème in de sorbetière in.
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk