Glace Nelusco

ijs Nelusco
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • 1 liter melk
  • 3 eetlepel(s) cognac
  • 12 ei
  • 2 eetlepel(s) oploskoffie

Voor de saus:

  • 250 gram chocola
  • 4 eetlepel(s) water
  • 50 gram boter

Instructies

  • Klop de dooiers samen met de suiker tot de compositie licht en schuimig is.
  • Breng de melk aan de kook en voeg deze onder langzaam kloppen bij het eimengsel.
  • Zet dit op een een zacht vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de crème dikker wordt.
  • Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur.
  • Los de koffie op in enkele eetlepels water en voeg deze samen met de cognac bij de crème.
  • Als de crème afgekoeld is vriezen we hem in een sorbetiére in.
  • Smelt voor de chocoladesaus au bain marie de stukken chocolade in het water.
  • Werk er van het vuur af de boter door.
  • De saus moet vloeibaar zijn.
  • Hou de saus au bain marie warm.
  • Schenk voor het serveren de warme saus over het ijs.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht