Glace Nelusco
ijs Nelusco
Ingrediënten
- 300 gram suiker
- 1 liter melk
- 3 eetlepel(s) cognac
- 12 ei
- 2 eetlepel(s) oploskoffie
Voor de saus:
- 250 gram chocola
- 4 eetlepel(s) water
- 50 gram boter
Instructies
- Klop de dooiers samen met de suiker tot de compositie licht en schuimig is.
- Breng de melk aan de kook en voeg deze onder langzaam kloppen bij het eimengsel.
- Zet dit op een een zacht vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de crème dikker wordt.
- Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur.
- Los de koffie op in enkele eetlepels water en voeg deze samen met de cognac bij de crème.
- Als de crème afgekoeld is vriezen we hem in een sorbetiére in.
- Smelt voor de chocoladesaus au bain marie de stukken chocolade in het water.
- Werk er van het vuur af de boter door.
- De saus moet vloeibaar zijn.
- Hou de saus au bain marie warm.
- Schenk voor het serveren de warme saus over het ijs.
- Serveer direct.