Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de havermoutvlokken, hennepzaad, pecannoten, pompoenpitten en kaneel in een grote kom.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de Agave siroop toe aan het havermoutmengsel.
Roer goed door totdat alle droge ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en spreid het uit in een dunne laag.
Bak de granola in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het mooi goudbruin en knapperig is.
Roer halverwege de baktijd voorzichtig om.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola volledig afkoelen.
Voeg de kokoschips, gele rozijnen en optionele rauwe cacaonibs toe aan de afgekoelde granola en meng goed.
Bewaar de granola in een luchtdichte verpakking, zoals een vacuümlade of vacuümcontainer.
Vers is de granola het lekkerst en het kan maximaal 2 weken worden bewaard.