Knapperige Hennep Granola

Porties: 6
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 25 gram hennepzaad
  • 50 gram pecannoten grof gehakt
  • 50 gram pompoenpitten
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 4 eetlepels Agave Siroop
  • 25 gram kokoschips
  • 25 gram gele rozijnen
  • Optioneel:
  • extra rauwe cacaonibs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havermoutvlokken, hennepzaad, pecannoten, pompoenpitten en kaneel in een grote kom.
  • Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de Agave siroop toe aan het havermoutmengsel.
  • Roer goed door totdat alle droge ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en spreid het uit in een dunne laag.
  • Bak de granola in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het mooi goudbruin en knapperig is.
  • Roer halverwege de baktijd voorzichtig om.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola volledig afkoelen.
  • Voeg de kokoschips, gele rozijnen en optionele rauwe cacaonibs toe aan de afgekoelde granola en meng goed.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte verpakking, zoals een vacuümlade of vacuümcontainer.
  • Vers is de granola het lekkerst en het kan maximaal 2 weken worden bewaard.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Experimenteer met verschillende noten, zaden en gedroogd fruit naar smaak en voorkeur.
  • Voor een extra crunch kun je de granola na het afkoelen mengen met gehakte pure chocolade.
  • Serveer deze knapperige hennep granola met Griekse yoghurt en vers fruit als een voedzaam ontbijt of als een energieke snack voor onderweg.
  • Deze granola is ook heerlijk als topping voor smoothie bowls of als toevoeging aan desserts zoals yoghurtijs.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ontbijt / Snack
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij / Vegetarisch