Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g schapenkaas in schijven gesneden
- 2 kleine rode ui in ringen snijden
- olijven alternatief groene ontpitte olijven
- Zout peper uit de pepermolen
- 1 ei
Instructies
- Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
- Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
- Snijdt rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
- Prik met een vork in het midden van de bladerdeeg gaatjes (hierdoor blijft het deeg in het midden laag).
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg.
- Leg daarna de uienringen en de olijven op het deeg.
- Bak het deeg midden in de oven, gedurende ca. 18 min. goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.