Griekse schuitjes met milde schapenkaas, ui en olijven

Griekse schuitjes met milde schapenkaas, ui en olijven

Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g schapenkaas in schijven gesneden
  • 2 kleine rode ui in ringen snijden
  • olijven alternatief groene ontpitte olijven
  • Zout peper uit de pepermolen
  • 1 ei

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
  • Rol het deeg op het meegerolde bakpapier direct af op het bakblik.
  • Snijdt rechthoeken van 10 x 12 cm uit het deeg.
  • Prik met een vork in het midden van de bladerdeeg gaatjes (hierdoor blijft het deeg in het midden laag).
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Leg de schijven schapenkaas op het bladerdeeg.
  • Leg daarna de uienringen en de olijven op het deeg.
  • Bak het deeg midden in de oven, gedurende ca. 18 min. goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

2 cm van de rand vrijhouden, zodat de rand mooi omhoog bakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Warme hapjes
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch