Griesmeeltimbaaltjes met Boerenjongens en Rode Bessensaus

Porties: 8
inclusief opstijftijd 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de timbaaltjes:

  • 1 liter melk
  • 90 gram suiker
  • 100 gram griesmeel
  • 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
  • 35 gram vanillelikeur of 1 theelepel vanille-extract opgelost in 2 eetlepels brandewijn
  • 2 eieren gesplitst
  • 2 eetlepels geraspte amandelen
  • ¼ liter slagroom

Voor de rode bessensaus:

  • 1 flesje rode bessensap
  • 2 theelepels kaneel of 1/2 dl kaneellikeur als alternatief
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel opgelost in 2 eetlepels water

Instructies

  • Breng de melk aan de kook.
  • Meng suiker en griesmeel en voeg dit toe aan de kokende melk.
  • Roer constant tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Voeg de boerenjongens met brandewijn, vanillelikeur (of vanille-extract met brandewijn) en geraspte amandelen toe aan het mengsel.
  • Haal van het vuur af en roer de eidooiers erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
  • Spoel de timbaaltjes af met koud water en vul ze met het griesmeelmengsel.
  • Laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak de rode bessensaus door het verwarmen van rode bessensap met kaneel (of kaneellikeur), suiker en water.
  • Laat de alcohol verdampen en bind de saus eventueel met aardappelzetmeel opgelost in water.
  • Garneer de opgesteven timbaaltjes met de rode bessensaus en stijfgeklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze feestelijke griesmeeltimbaaltjes als afsluiter van een heerlijk diner.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht