Griesmeeltimbaaltjes met Boerenjongens en Rode Bessensaus
Ingrediënten
Voor de timbaaltjes:
- 1 liter melk
- 90 gram suiker
- 100 gram griesmeel
- 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
- 35 gram vanillelikeur of 1 theelepel vanille-extract opgelost in 2 eetlepels brandewijn
- 2 eieren gesplitst
- 2 eetlepels geraspte amandelen
- ¼ liter slagroom
Voor de rode bessensaus:
- 1 flesje rode bessensap
- 2 theelepels kaneel of 1/2 dl kaneellikeur als alternatief
- 1-2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels aardappelzetmeel opgelost in 2 eetlepels water
Instructies
- Breng de melk aan de kook.
- Meng suiker en griesmeel en voeg dit toe aan de kokende melk.
- Roer constant tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
- Voeg de boerenjongens met brandewijn, vanillelikeur (of vanille-extract met brandewijn) en geraspte amandelen toe aan het mengsel.
- Haal van het vuur af en roer de eidooiers erdoor.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
- Spoel de timbaaltjes af met koud water en vul ze met het griesmeelmengsel.
- Laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Maak de rode bessensaus door het verwarmen van rode bessensap met kaneel (of kaneellikeur), suiker en water.
- Laat de alcohol verdampen en bind de saus eventueel met aardappelzetmeel opgelost in water.
- Garneer de opgesteven timbaaltjes met de rode bessensaus en stijfgeklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze feestelijke griesmeeltimbaaltjes als afsluiter van een heerlijk diner.