Groene asperges met sojasaus en sesamzaad

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 groene asperges ± 750 gr
  • 2 eetlepel(s) boter
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) sesamzaadjes

Instructies

  • Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen.
  • Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut.
  • Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.
  • Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden.
  • Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin.
  • Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges.
  • Serveer de asperges direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch