Groene asperges met sojasaus en sesamzaad
Ingrediënten
- 24 groene asperges ± 750 gr
- 2 eetlepel(s) boter
- ½ theelepel suiker
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) sesamzaadjes
Instructies
- Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen.
- Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut.
- Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden.
- Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden.
- Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin.
- Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges.
- Serveer de asperges direct.