Groentebouillon met vlindertjes

      Reacties uitgeschakeld voor Groentebouillon met vlindertjes

Groentebouillon met vlindertjes

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gr volkoren tarwemeel
  • 3 ei
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • bloem

Voor de soep:

  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 bosje peterselie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr boter
  • peper zout, cayennepeper
  • worcestershiresaus
  • 100 gr champignons
  • citroensap
  • 100 gr ui
  • kerveltopjes voor de garnering

Bereidingswijze

  • Stort de bloem op een werkvlak, maak er een kuiltje in, breek de eieren erin,
  • bestrooi met zout, giet de olie erbij en kneed alles tot een glad deeg.
  • Bestuif het met bloem, wikkel het in vershoudfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
  • Maak de prei, de wortelen en de selderij schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Maak een kruidenbuiltje van de tijm, laurier en peterselie.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de hete boter glazig.
  • Voeg de groenten toe en stoof ze al roerend even aan.
  • Giet er 1 liter water bij, breng de soep met het kruidenbuiltje aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Giet de soep door een zeef en kruid met peper, zout, cayennepeper en worcestershiresaus.
  • Rol het deeg in enkele keren door de pastamachine uit en steek er op een met
  • bloem bestoven werkvlak gekartelde rondjes uit.
  • Bestrijk de rondjes in het midden met wat water en knijp ze dicht, zodat u vlindertjes krijgt en laat die in een pastazeef drogen.
  • Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bedruppel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Snijd de jonge uitjes in stukjes.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat de champignons erin gaar worden.
  • Klop de overtollige bloem van de farfalle en laat ze 5 minuten meekoken.
  • Garneer met jonge uitjes en plukjes kervel.