Groenteburger met kerrie mangosaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 1 zak sperziebonen gebroken 500 g
  • 2 eetlepel(s) cashewnoten ongezouten
  • 1 rijpe mango
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 schaaltjes groenteburger à 2 stuks
  • 1 zakje kerrie ananassaus 49 g

Instructies

  • Krieltjes koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Mango schillen en ⅔ van vruchtvlees met staafmixer pureren.
  • Rest van vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en burgers op matig vuur in ca. 5 minuten bakken, af en toe omkeren.
  • Intussen saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Gepureerde mango en mangostukjes erdoor roeren en nog ca. 1 minuut door en door verwarmen.
  • Burgers op vier borden leggen.
  • Garneren met kerrie-mangosaus en cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met krieltjes en sperziebonen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch