Groentespiesen met satésaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • ½ komkommer
  • 1 prei
  • 6 stevige  tomaten
  • 1 courgette
  • 6 kleine sjalotjes
  • 10 minuten voorgekookte  krielaardappeltjes

Voor de marinade:

  • 1 dl  olijfolie
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 theelepel  peper
  • zout

Voor de satésaus:

  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 zeer fijn gesnipperde sjalotjes
  • 2 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 1 theelepel  gember
  • ½ pot  pindakaas
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1-2 theelepel sambal trassi
  • 80 ml  kokosmelk  1/2 blikje Tropical kokosmelk
  • ½ kop water

Instructies

  • Was de groenten en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  • Rijg alle groenten (behalve de krielaardappeltjes) afwisselend aan 6 spiesen en leg deze in een ondiepe schaal.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk deze over de groentespiesen.
  • Laat 30 minuten intrekken, waarbij u de spiesen nu en dan draait.
  • Rooster de spiesen ± 5 minuten boven een gematigd vuur van de barbecue.
  • Prik er dan de krielaardappeltjes aan en rooster nog 5 minuten.
  • De saus:
  • Verhit de olie in een pannetje en voeg de sjalotjes, knoflook en gemberpoeder toe.
  • Fruit dit mengsel zachtjes 1 minuut en roer er dan de pindakaas goed doorheen.
  • Voeg vervolgens de ketjap, sambal en kokosmelk toe en blijf roeren tot een egale saus ontstaat.
  • Schenk het water er in beetjes bij om de saus smeuïg te houden.
  • Serveer de groentespiesen met de satésaus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch