Groentespiesen met satésaus
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 paprika
- ½ komkommer
- 1 prei
- 6 stevige tomaten
- 1 courgette
- 6 kleine sjalotjes
- 10 minuten voorgekookte krielaardappeltjes
Voor de satésaus:
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 zeer fijn gesnipperde sjalotjes
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 1 theelepel gember
- ½ pot pindakaas
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1-2 theelepel sambal trassi
- 80 ml kokosmelk 1/2 blikje Tropical kokosmelk
- ½ kop water
Instructies
- Was de groenten en snijd ze in stukjes van 2 cm.
- Rijg alle groenten (behalve de krielaardappeltjes) afwisselend aan 6 spiesen en leg deze in een ondiepe schaal.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk deze over de groentespiesen.
- Laat 30 minuten intrekken, waarbij u de spiesen nu en dan draait.
- Rooster de spiesen ± 5 minuten boven een gematigd vuur van de barbecue.
- Prik er dan de krielaardappeltjes aan en rooster nog 5 minuten.
- De saus:
- Verhit de olie in een pannetje en voeg de sjalotjes, knoflook en gemberpoeder toe.
- Fruit dit mengsel zachtjes 1 minuut en roer er dan de pindakaas goed doorheen.
- Voeg vervolgens de ketjap, sambal en kokosmelk toe en blijf roeren tot een egale saus ontstaat.
- Schenk het water er in beetjes bij om de saus smeuïg te houden.
- Serveer de groentespiesen met de satésaus er apart bij.