Groenteû (glazen stad)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 grote aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 9 grote tomaten
  • 6 grote paprika
  • 1 grote ui
  • 6 courgettes
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepel azijn
  • 4 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 ½ deciliter olie
  • munt

Instructies

  • Snijd de aubergines in stukken van ± 2 cm.
  • Pel de knoflook en druk deze door de knijper.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paprika's in blokjes en de courgettes in plakjes.
  • Hak de munt fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
  • Voeg de aubergines toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de paprika's toe en na een paar minuten ook de tomaten en de courgettes.
  • Laat alles enige tijd sudderen terwijl u blijft roeren.
  • De schotel is klaar als geen van de groenten meer herkenbaar is.
  • Breng op smaak met kappertjes, azijn, suiker, oregano en munt.
  • De schotel komt het best tot zijn recht als deze koud wordt gegeten.
  • Dit het als hoofdgerecht, eet het dan warm met rijst.
  • Serveer het met koud vlees of een gebakken ui.
  • In een goed afgesloten bakje is het in de koelkast enige dagen houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch