Gourmet Rösti

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels gekookt en afgekoeld
  • 40 gram boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Tomaatpartjes voor garnering

Optioneel:

  • fijngehakte verse kruiden bijv. peterselie of bieslook

Instructies

  • Rasp de gekookte aardappels grof.
  • Smelt de boter in een anti-aanbakpan.
  • Meng de geraspte aardappels met zout (en peper) in een kom.
  • Voeg optioneel fijngehakte verse kruiden toe voor extra smaak.
  • Bak het aardappelmengsel al omscheppend in de pan gedurende ongeveer 5 minuten totdat het licht knapperig wordt.
  • Druk het aardappelmengsel stevig aan in de pan, vorm een dikke koek en dek af met een deksel.
  • Bak op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de onderkant goudbruin is.
  • Draai de rösti voorzichtig om met behulp van een deksel en bak de andere kant in nog eens 15 minuten goudbruin.
  • Garneer met partjes tomaat en serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch