Gourmet Rösti
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels gekookt en afgekoeld
- 40 gram boter
- Zout en peper naar smaak
- Tomaatpartjes voor garnering
Optioneel:
- fijngehakte verse kruiden bijv. peterselie of bieslook
Instructies
- Rasp de gekookte aardappels grof.
- Smelt de boter in een anti-aanbakpan.
- Meng de geraspte aardappels met zout (en peper) in een kom.
- Voeg optioneel fijngehakte verse kruiden toe voor extra smaak.
- Bak het aardappelmengsel al omscheppend in de pan gedurende ongeveer 5 minuten totdat het licht knapperig wordt.
- Druk het aardappelmengsel stevig aan in de pan, vorm een dikke koek en dek af met een deksel.
- Bak op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de onderkant goudbruin is.
- Draai de rösti voorzichtig om met behulp van een deksel en bak de andere kant in nog eens 15 minuten goudbruin.
- Garneer met partjes tomaat en serveer direct.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g