Bosbessenwolk met Bladerdeeg

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 125 ml gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
  • 25 g amandelschaafsel
  • 125 ml slagroom
  • 25 g kristalsuiker
  • 5 eetlepels bosvruchtensaus
  • Poedersuiker om te bestuiven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk ze met een beetje eiwit en verdeel het amandelschaafsel erover.
  • Bak de deegplakjes 8-10 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.
  • Klop in een vetvrije kom de rest van het eiwit stijf tot het in pieken blijft staan.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf samen met de kristalsuiker.
  • Schep voorzichtig de stijfgeklopte slagroom, suiker en bosvruchtensaus door het stijfgeklopte eiwit tot een luchtig mengsel.
  • Snijd de bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden en leg de onderste helften op bordjes.
  • Verdeel het slagroommengsel erover en dek af met de bovenste driehoekjes.
  • Bestuif de tompouces royaal met poedersuiker en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d’Asti, past goed bij dit lichte en fruitige dessert.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch