Haagse bluf van wijnsiroop

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 ml fruitige rode wijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 g suiker
  • 4 eieren gesplitst (dooiers worden niet gebruikt)
  • 4 Kanelly's biscuits, pak a 150 g

Instructies

  • In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen.
  • Suiker al roerend oplossen en geheel nog 1 min. zachtjes laten doorkoken.
  • Wijnsiroop laten afkoelen.
  • In vetvrije kom eiwit met handmixer of garde stijfkloppen.
  • Scheut voor scheut wijnsiroop toevoegen en erdoor kloppen.
  • Blijven kloppen tot siroop geheel is opgenomen en eiwit zo stijf is dat het pieken vormt.
  • Haagse bluf in vier hoge coupes scheppen en kaneelbiscuits erin steken.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Nog makkelijker: vervang rode wijn en kaneelstokje door kruidige bisschopswijn.
De klassieke Haagse bluf is alcoholvrij en wordt gemaakt met rode bessensap (flesje 250 ml).
Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden
voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.
Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch