Hamsalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hard gekookte eieren
  • 75 g ham
  • 3 eetlepel(s) sour cream
  • 3 eetlepel(s) sherry
  • 2 theelepel kerrie
  • zout
  • 75 g geraspte maasdam
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Prak de gepelde eieren fijn en snijd de ham in kleine stukjes.
  • Vermeng de sour cream met sherry en kerrie en breng dit sausje op smaak met wat zout.
  • Meng er de fijngeprakte eieren, de ham, de kaas en de peterselie door.
  • Het sausje dat voor deze salade wordt gebruikt is pittig gemaakt met smaakmakers als kerrie en sherry.
  • De salade is dan ook vooral goed geschikt om te geven als borrelhapje in barquettes, dat zijn kleine bakjes van bladerdeeg, die kant-en-klaar in de handel zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Desgewenst kan de hamsalade ook worden gegeven op toastjes.
Kerrie is een mengsel van een groot aantal gemalen specerijen, afkomstig uit India.
Kerrie wordt echter nauwelijks uit India geïmporteerd, maar in eigen land gemengd, omdat Nederlanders andere smaakvoorkeuren hebben.
Zo is de samenstelling van ken-ie in vrijwel ieder land anders, maar specerijen als kaneel, kurkuma - voor de gele kleur - kardamom en koriander komen er altijd in voor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Koude Hapjes / Salade
Land van herkomst Nederland