Haring in tomaten Madeira saus op brood

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 4 zoetzure augurken
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 2 potten Haring in Tomaten-madeirasaus à 310 g
  • 1 meergranenstokbrood
  • 1 komkommer
  • 2 theelepel dille gedroogde
  • 5 eetlepels knoflooksaus

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Augurken in plakjes snijden.
  • Olijven in ringetjes snijden.
  • Sjalot, augurk, olijven en haring met saus mengen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.
  • Stokbrood in 4 stukken snijden.
  • Elk stuk in lengte halveren.
  • Stukken brood roosteren onder grill.
  • Intussen komkommer wassen en in plakjes schaven.
  • Komkommer mengen met dille en knoflooksaus en op smaak brengen met zout.
  • Salade over vier borden verdelen.
  • Stokbrood ernaast leggen.
  • Haringmengsel over brood verdelen.
  • Direct serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brunch / Lunch / Vis