Haringtartaartje

Snel te maken
Porties: 12 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 haringen
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepel crème fraîche
  • ½ theelepel citroensap
  • 12 roggebroodrondjes
  • 6 sprietjes bieslook
  • stukje komkommer van 5 cm

Instructies

  • Haringen schoonmaken en fijnhakken.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In kom haring, sjalot, crème fraîche en citroensap door elkaar mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf 12 rondjes schaven.
  • Komkommerplakjes op roggebroodrondjes leggen.
  • Uitsteekvormpjes op roggebroodrondje zetten en op elk rondje 2 à 3 theelepels haringtartaar scheppen.
  • Met theelepel gladstrijken.
  • Bieslook in stukken van ca. 2 cm knippen.
  • Op elk tartaartje 3 sprietjes bieslook leggen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Vis
Land van herkomst Frankrijk