Hartig eiertaartje
Allerhande 3-2005
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 tomaat
- 1 eetlepel(s) peterselie of bieslook vers of diepvries
- 4 eetlepel(s) geraspte kaas
- 4 plakjes ham bijv. serranoham
- 2 eieren M
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken.
- Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen.
- Beetje peper erboven malen.
- Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien.
- Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham (deze fungeren als 'bakring' voor ei).
- Rest van kaas over ham verdelen. Voorzichtig ei boven ham breken, dooier moet heel blijven en mooi in midden liggen.
- Ovenschaaltje op rooster in midden van oven zetten en ca. 15 minuten bakken, tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant.
- Schaaltje uit oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit bakje nemen.
- Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper.
- Direct serveren.