Hartig eiertaartje

Allerhande 3-2005
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel(s) peterselie of bieslook vers of diepvries
  • 4 eetlepel(s) geraspte kaas
  • 4 plakjes ham bijv. serranoham
  • 2 eieren M
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken.
  • Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen.
  • Beetje peper erboven malen.
  • Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien.
  • Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham (deze fungeren als 'bakring' voor ei).
  • Rest van kaas over ham verdelen. Voorzichtig ei boven ham breken, dooier moet heel blijven en mooi in midden liggen.
  • Ovenschaaltje op rooster in midden van oven zetten en ca. 15 minuten bakken, tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant.
  • Schaaltje uit oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit bakje nemen.
  • Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Lunch / Varkensvlees