Zalm en Spinazie Quiche

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • 125 g zalm in blokjes gesneden
  • 75 g gerookte zalm in grove stukken gesneden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 60 g geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Vet een bakblik in met boter en rol het bladerdeeg uit.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de spinazie samen met de knoflook tot de spinazie is geslonken.
  • Laat het mengsel even uitlekken in een zeef om het overtollige vocht kwijt te raken.
  • Klop de eieren los met de room, mosterd, peper en zout.
  • Verdeel de verse en gerookte zalm over de bodem van het bladerdeeg.
  • Schep de uitgelekte spinazie eroverheen en strooi 1 eetlepel pijnboompitten erover.
  • Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is.
  • Strooi de resterende pijnboompitten over de quiche en bak nog eens 15 minuten tot ze lichtjes geroosterd zijn.
  • Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

de zalm kun je ook vervangen door gerookte kip. Geen trek in vlees of vis, vervang dit dan door een extra portie groenten zoals prei of geblancheerde broccoli.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de zalm en spinazie in deze quiche.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 23 g | Vet: 38 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Zalm